Dræbersnegle

Det er primært 2 arter af snegle der optræder som skadedyr i danske haver: "Dræbersneglen" (Arion lusitanicus) eller Agersneglen (Deroceras sp.) De er meget forskellige af udseende og derfor ikke svære at skelne.


D
ør de voksne og den nye generation af små snegle overvintrer gravet ned i jorden, i kompostbunker o. lign.

Fra februar/marts kommer de små larver frem igen og begynder at æde, men oftest lægger man først mærke til dem i juni/juli, når de er blevet større. 
Det er en god ide at behandle med Ferramol i efteråret samt allerede i marts/april/maj, da de små sneglestadier er meget modtagelige.

 


Agersneglen
Agersnegle
Agersneglen som ses på fotografiet er lys til mørkegrå og bliver op til ca. 3-4 cm., og er dermed meget mindre end dræbersneglen. I milde vintre kan sneglen overvintre som voksen, men ellers er det kun æg nedgravet i hulninger i jorden, der overvintrer. I det tidlige forår klækker æggene den nye generation af snegle kravler frem. De er oftest kun fremme om natten, da de ikke kan tåle udtørring. Om dagen findes de under blad på jorden eller gravet ned i huller i jorden, under sten e. lign. Hver snegl lægger 300-500 små klare og et par mm. store æg.


Dræbersneglen

Dræbersnegle
Dræbersnegle kan blive op til 15 cm lange og varierer fra lys brun/rød til meget mørk i farven. Derimod er det næsten umuligt at skelne dræbersneglen, eller den Iberiske skovsnegl som den egentlig hedder, fra den røde skovsnegl (Arion rufus). Alle tilhører de "nøgensneglene" (da de ikke har noget sneglehus) og skaden af dem er stort set den samme; gnav og slimspor på køkkenhaveafgrøder, blomster og buske.


Livscyklus for Dræbersnegle:
Dræbersneglene overvintrer som små snegle og kommer frem i februar/marts. Som voksne påbegynder sneglene æglægning i maj/juni. Udviklingen fra æg til voksen tager 4-5 uger i sommerperioden, hvilket vil sige, at der om sommeren og efteråret findes både meget store voksne og meget små nyklækkede snegle. I oktober


Bekæmpelse

10 bedste måder at bekæmpe dræbersnegle

Vil du gerne af med dit snegle-problem? Så er du én af mange. Vi har samlet de 10 mest anbefalede metoder til at bekæmpe dræbersnegle her.
Sådan bekæmper du dræbersneglene:

  1. Indsaml snegleæg og ødelæg dem ved at hælde kogende vand over snegleæggene.
  2. Indsaml og afliv sneglene ved at overhælde dem med kogende vand. Det er nemmest at finde sneglene om morgenen og om aftenen, samt i fugtigt vejr.
  3. Læg salt ud i haven, da sneglene hurtigt udtørres i salt eller saltvand.
  4. Sørg for at gå en runde i haven hver aften i løbet af foråret og saml sneglene sammen for at holde antallet af snegle nede og undgå det helt store angreb i løbet af sommeren.
  5. Sæt øl-fælder op i haven. Et glas eller spand graves ned i jorden, så kun et par cm stikker op over jorden, hæld så øl i, da sneglene tiltrækkes af lugten, og kravler ned i øllet og drukner.
  6. Sæt specielt færdigfremstillede sneglefælder op.
  7. Sørg for at have mange af sneglenes naturlige fjender i din have, såsom pindsvin, frøer, tudser, løbebiller og fugle. Fordi de tager snegleæg og de små dræbersnegle, men går dog udenom de voksne snegle.
  8. Anskaf nogle ænder, da de æder dræbersnegle, små som store.
  9. Brug nematoder, det er en parasit for dræbersneglene, da de æder sneglenes væv, og inficerer dem med bakterier så sneglen dør. Da dræbersnegle gerne æder døde artsfæller, så spredes nematoderne hurtigt videre til andre snegle.
  10. Kemisk bekæmpelse af dræbersnegle i form af Ferramol og Sneglestop. Disse stoffer skal blot strøs ud.

Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE